Moja propozycja to: sałatka z odrobiną Grecji Czas przygotowania: ok 15 minut.
Bierzemy zielonego ogórka, obieramy, kroimy wzdłuż na 2 części i łyżeczką wybieramy środek (miąższ i pestki), który wyrzucamy. Następnie twardą część ogórka kroimy w plasterki i wrzucamy do salaterki. Bierzemy małą cebulę i kroimy na bardzo cienkie plasterki (przyda się ostry nóż). Zabieramy się za ok. 5-6 pomidorów, które kroimy na ósemki. Teraz bierzemy ser feta, ciachamy w kostki i również dorzucamy do salaterki. Dorzucamy kilkanaście czarnych oliwek, przyprawiamy pieprzem (solą nie radzę, bo feta jest bardzo słona) oraz greckim sosem Knorra (rozrobionym z wodą i oliwą). Wszystko mieszamy i zjadamy! Pamiętajcie jeszcze o schłodzonym białym winie! Polecam gorąco!