por (ja dałam 2,ale jak na dużą rodzinę, to lepiej dać więcej ) pokroić drobno i sparzyć gorącą wodą, potem odcedzić. ugotować kilka jajek na twardo, też drobno pokroić, na koniec puszka groszku konserwowego, sól, pieprz i majonez. przemieszać i gotowe wstawić na trochę do lodówki.
To ja podam przepis na bardzo ,ale to bardzo szybką sałatkę.Szybką zarówno w przygotowaniu,jak i znikaniu z miski.Potrzebne są uszka kukurydzy,puszka czerwonej fasolki,puszka ananasa w kawałkach,por cienko pokrojony(wystarczy połowa) i kawałek żółtego sera,pokrojony w niedużą kostkę.Kukurydzę i ananasa odcedzamy a fasolkę przepłukujemy wodą(i również odcedzamy).Wszystkie składniki delikatnie ze sobą mieszamy i "zaciągamy " dwiema łyżkami dobrego majonezu.Nie używamy żadnych przypraw.Przekładamy sałatkę do naczynia ,w którym zamierzamy ją podać i gotowe.
Od dawna myślałam o tej sałatce, wreszcie zrobiłam. Jest naprawdę fantastyczna! Ten ananas, fasolka - po prostu pycha Wersję z jajkiem i groszkiem znam od dawna, też jest godna polecenia.