Forum

Mierzyn 24 - Portal Mieszkańców > Mierzyn > Metropolia Szczecin :: Forum :: Przepisy kulinarne z sąsiedzkiej kuchni :: Przekąski
 
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>
zapiekana cukinia z warzywami
Moderatorzy: admin, moderator1, żaba, kacper, tomek24, marylka, moderator
Autor Odpowiedzi
emiliast
02 kwi 2009 : 12:13

Zarejestrowany #26
Dołączył: 02 lip 2008 : 17:42
postów: 132
myjemy cukinie, wybieramy miazsz.
podsmazyc warzywa (u mnie: cebula, marchewka, groszek, miazsz z cukini, pomidor + tunczyk)
farsz nalozyc do surowych cukin, posypac serem i zapiec w piekarniku.

super proste
smacznego







uwielbiam jeść!!
Powrót do góry
tygrys
03 kwi 2009 : 19:13

Zarejestrowany #23
Dołączył: 28 cze 2008 : 19:38
postów: 614
Bankowo jutro to zrobię )
Powrót do góry
martan
03 kwi 2009 : 19:20

Zarejestrowany #102
Dołączył: 09 wrz 2008 : 17:14
postów: 286
Świetny przepis...A w piekarniku jak długo i na ile stopni trzeba piec?
Powrót do góry
tygrys
03 kwi 2009 : 20:07

Zarejestrowany #23
Dołączył: 28 cze 2008 : 19:38
postów: 614
jeszcze raz przyszłam zobaczyć, bo juz mi slinka cieknie na mysl, że jutro to zrobię
Powrót do góry
tygrys
04 kwi 2009 : 14:35

Zarejestrowany #23
Dołączył: 28 cze 2008 : 19:38
postów: 614
ja zrobię z wędzoną makrelą, bo mi trochę zostało i mozzarella zamiast żółtego sera
Powrót do góry
tygrys
04 kwi 2009 : 18:22

Zarejestrowany #23
Dołączył: 28 cze 2008 : 19:38
postów: 614
Zrobiłam. U mnie nadzieniem było to co w lodówce znalazłam, czyli: cebula, papryka, szynka, oliwki z orzechami laskowymi, makrela wędzona i mozzarella

Pyszne



Powrót do góry
martan
06 kwi 2009 : 15:39

Zarejestrowany #102
Dołączył: 09 wrz 2008 : 17:14
postów: 286
Wczoraj zrobiłam to cudeńko. Miałam gości i uznałam, że jest to ciekawe danie na deser-kolacje. Na początku piekarnik rozgrzałam do 150 stopni C, więc sama cukinia była troszkę twarda, ale pozostałą część cukiń potrzymałam już dłużej w piekarniku i były mięciutkie. Farsz zrobiłam taki tak proponowała emiliast, tyle że zamiast tuńczyka dodałam mielonego, a cebulkę troszkę zarumieniłam na patelni. Pycha!
Powrót do góry
tygrys
06 kwi 2009 : 17:00

Zarejestrowany #23
Dołączył: 28 cze 2008 : 19:38
postów: 614
w sumie nawet wczesniej mozna samą cukinię troszkę podpiec i dopiero poźniej farszem napakowac
Powrót do góry
emiliast
14 kwi 2009 : 15:52

Zarejestrowany #26
Dołączył: 02 lip 2008 : 17:42
postów: 132
laaaa....super z mozarella tez na pewno pycha!!
hmmm..ja juz nie pamietam, jak dlugo i w ilu stopniach pieklam.. trzeba czesto do piekarnika zagladac

uwielbiam jeść!!
Powrót do góry
 

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF
Powered by e107 Forum System