joł a ja mam dla Was proste i szybkie drugie danie: pierś kurczaka z serem i czerwonymi warzywami
Potrzebujemy: pierś, żółty ser, czerwone warzywa (najlepiej mrożone Frosty), kilka winogron do jadalnej dekoracji
Bierzemy pierś i lekko ją rozbijamy (delikatnie bo to kurczak!). Wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą. Posypujemy przyprawami: pieprz, sól, zioła prowansalskie. Smażymy ok. 5 minut na jednej stronie. Następnie przerzucamy pierś na drugą stronę i kładziemy na nią cienkie plastry żółtego sera. Smażymy dalej ok. 5 minut. Jednocześnie na drugiej patelni podsmażamy czerwone warzywka. Ja wybrałam czerwone warzywa Frosty na patelnię. Mamy tam marchewkę, paprykę, dymkę (chociaż nie jest czerwona ) Na koniec wrzucamy wszystko na talerz i dekorujemy winogronami. Mąż mnie ozłocił Jakbym mu jeszcze piwo do tego podała, to pewnie obsypałby mnie diamentami. Ale nie dałam SMACZNEGO!